Monday, 30 January 2017

Trip 6 hari 5 malam (Short Trip) ke India - Day 1


Kami sampai di New Delhi Airport agak lewat....maka kami plan untuk bermalam di hotel sekitar Airport saja pada malam pertama...saya dah booking awal 2 bulan di Ibis Hotel melalui Booking.com , harganya dalam Rm200++ satu malam termasuk breakfast....rasa saya ini la hotel paling murah di kawasan Delhi Aerocity... dari Airport kami menaiki teksi prepaid je untuk ke hotel....murah memang murah....tapi keadaan teksi dia tak best...huhu...pastu kena share dengan orang lain pulak tu dan perlu tunggu sampai kuota  tu penuh baru dia nak jalan.....nasib baik la Ibis Hotel tu tak la jauh sangat.

Itu je aktiviti Day 1 kami........nantikan pos Day 2 pula ...soon!!


My first breakfast in India


Just sharing....

Berlari di Ladang UPM



MyUPMFarmRun...beri saya peluang untuk masuk di Ladang UPM. Selalunya saya dapat tengok je dari tepi highway, tapi kalini saya dapat peluang masuk dalam Ladang UPM. Sangat teruja!!

MyUPMFarmRun is one of the most scenic run (objection! hello you just walk for the whole route..) i've ever registered. Getting up in the morning and smelling the fresh air including  a few episodes of cow's dunk smell is something different from my previous 'run' experience.



Saujaana mata memandang...pagi2 dah dihadapkan pemandangan macam ni, sapa tak suka?
Masa ni saya dah fefeeling macam berada kat obersea....nampak tak kabus tu?
kolam yang dipenuhi bunga teratai...pemandagan yang jarang kite jumpa kat KL ni....

Pohon nan sebatang...familiarkan pemandangan ni...saya rasa dah banyak drama & filem Melayu shooting kat sini....tapi di sebalik keindahan pemandangan di sini...banyak ok pencemaran tumpuk-tumpuk taik lembu.


Just sharing....